ΑνάρρωσηαποΚοιλιοπλαστική: Οι Μέρες Μετά το Χειρουργείο

Η ανάρρωση από μια κοιλιοπλαστική απαιτεί μια ισορροπία που επιτρέπει στο σώμα σας να λάβει το χρόνο που χρειάζεται ώστε να αναρρώσει σωστά καθώς και να σηκωθείτε και να αρχίσετε να κινείστε το γρηγορότερο δυνατόν αυτές είναι οδηγίες που χρησιμοποιούν οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί.

Ανάπαυση – Προσπαθήστε μείνετε κυρίως στο κρεβάτι ή τον καναπέ με το κεφάλι σας αναπαυτικά ανυψωμένο και με μερικά μαξιλάρια κάτω από τα γόνατα. Αυτό θα βοηθήσει μα κρατήσετε τον κορμό σας ελαφρά ανυψωμένο και να μειώσει την πίεση στο δέρμα της περιοχής της κοιλιάς. 

Το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς θα έχει θα έχει διασταλεί κατά το τέλος του χειρουργείου, οπότε το να μειωθεί η πίεση στην τομή θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει τις πιθανές επιπλοκές που έχουν ακόμη και οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί.

Άσκηση – Κατά τις πρώτες μέρες μετά την κοιλιοπλαστική θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικοί όταν κινείστε. Παρόλο που απαιτείται το περπάτημα, η πολλή κίνηση τόσο νωρίς στην ανάρρωση μπορεί να προκαλέσει την τριβή μεταξύ του δέρματος και των υποκείμενων μυών αντί να δέσουν. Αυτό επίσης μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση υγρού ή αίματος κάτω από το δέρμα, γνωστό ως απόστημα ή αιμάτωμα. Ο σκοπός των παροχετεύσεων είναι να βοηθήσουν το υγρό να βγει από το σώμα αλλά αν κινείστε πάρα πολύ, το υγρό θα συσσωρευτεί παρά τις παροχετεύσεις που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί.

Διατροφή – Το πιθανότερο είναι να μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική σας διατροφή αλλά σιγουρευτείτε ότι πίνετε πολλά υγρά, συμπεριλαμβανομένων χυμών και αθλητικών ροφημάτων, ειδικά κατά τις πρώτες 72 ώρες μετά απο την Κοιλιοπλαστική Κύπρος.

Ενδύματα συμπίεσης και παροχετεύσεις – Κατά τις πρώτες μέρες τις ανάρρωσης οι πλαστικοί χειρουργοί, δίνουν οδηγία να φορέσετε ένα ένδυμα συμπίεσης. Αυτό βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και προστατεύει από επιζήμιες συσσωρεύσεις υγρών. Πρέπει να φοράτε το ένδυμα 24ώρες τη μέρα κατά την αρχική περίοδο ανάρρωσης. Μην το αφαιρέσετε για τουλάχιστον πέντε ημέρες, εκτός της διάρκειας του μπάνιου σας μετά από την κοιλιοπλαστική στην Κύπρο. Αν πιστεύετε ότι σας προκαλεί φαγούρα ή άβολη αίσθηση, μπορείτε να φορέσετε μια λεπτή, εφαρμοστή, βαμβακερή μπλούζα κάτω από το ένδυμα συμπίεσης. Το ένδυμα συμπίεσης πρέπει να εφαρμόζει σφιχτά αλλά όχι να εμποδίζει την αναπνοή σας ή να είναι επίπονο. Αν είναι, παρακαλώ ενημερώστε το χειρουργό σας. Μπορεί να σας παρέχει ένα διαφορετικό ένδυμα.

Comments

Popular posts from this blog

The Psychology of Chin Projection: Understanding Its Impact on Perception

Don't Ignore Signs Of Aging: Get It Checked Now!

Preparing For Botox Treatment? Here’s What To Expect